1

Téma: Výstavy

Vážení sběratelé,dosud byly či probíhají výstavy hraček v Praze,Pardubicích,Chvalech,Jeseníku,Nových Hradech,Vranově nad Dyjí,Vysokém nad Jizerou,Příbrami,Telči,Jílovém u Prahy,Roztokách, z nichž  většinou jsou na těchto stránkách fota, Některé výstavy byly malé, některé velké.Výstavy se zaobírají hračkami od předminulého století až po dnešek,byl bych rád, kdyby jste  vždy navštívili výstavu, která je a bude ve vaší blízkosti,aby  se fota jež tam uděláte  dala na tyto stránky. Výstavy jsou pro nás cenným informačním podkladem.

Dobrým cenným informačním pramenem jsou i fota vašich sbírek, zjištujeme barvy a modely, jež dosud neznáme a jsme rádi, když tyto málo známá provedení autorovi zasíláte na  fotech jednotlivých kousků, které jsou poté uvedeny v katalogu hraček.

Psal jsem články pro starou diskusi, tato část byla zrušena, ale koncepty článků mám a posléze je můžeme zase i upravené a doplněné znovu uveřejnit. Celkem s ostatnímy autory bylo 25 článků, jež popisují české a i místy zahraniční hračky a modely.

Jde nám hlavně v poslední době o vzácné kusy , viz  foto, někteří větší sběratelé možná tento kus máte taky ve sbírce. Hledáme další takto unikátně zachovalé kusy a hlavně fota těch kousků, které dosud neznáme.....

Děkuji za všechny sběratele autorovi těchto stránek a jak víte, v rámci možností se snažím i poradit a poslat občas i fota.

Holinský Jiří,sběratel

PS: Vaše reakce si rád přečtu.

2

Re: Výstavy

Pozdravujem  všetkých zberateľov hračiek a dávam do pozornosti moju výstavu , ktorá bola dnes otvorená v Krajskom múzeu v Prešove.

Zdravím, týmto Vám oznamujem a pozývam Vás na svoju výstavu:  Československé hračky, ktorá bola dnes otvorená v priestoroch Krajského múzea v Prešove.Ide hlavne o slovenské hračky - OMNIA, TATRASMALT,STROJSMALT a ELEKTROPLAST Prešov.Výstavu doplňaju aj hračky od českých výrobcov ITES, KDN, IGRA, SMĚR,DUBENA,CHEMOPLAST...Výstava potrvá do 30.11.2012. Otáracie hodiny sú nasledovné :
 
Pondelok  - zatvorené ,v prípade výpravy, ktorá by bola dopredu ohlásená výstava bude prístupná
Utorok -  9.00 - 17.00
Streda -  9.00 - 17.00
Štvrtok - 9.00 - 17.00
Piatok - 9.00 - 17.00
Sobota - zatvorené
Nedeľa - 14.00 - 18.00
 
Vstupné ,neviem. Tel. na múzeum : 051 / 7734708,  E- mail : krajskemuzeumpo@stonline.sk,   www.muzeumpresov.sk,  kontakt na mňa : 0908 835 705
s pozdravom Mgr.Igor Kolečanský, majiteľ zbierky

3

Re: Výstavy

Dobrý den všem,jelikož jsou prázdniny a chceme vyrazit do Prahy,chci se zeptat,na výstavu hraček,nebo muzeum,pokud někdo o něčem víte,prosím o radu.Děkuji za pomoc.Michal Vlásek

4

Re: Výstavy

Dobrý den,
kniha návštěv: http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/ … rxf172osk6 ke stránkám: www.starehracky1.estranky.cz
Hoďte třeba příspěvek  big_smile  big_smile

5 Naposledy upravil: manyjak (15.06.2014 21:11:04)

Re: Výstavy

Zdravím všechny kolegy a příznivce starých hraček. Jelikož jsem přestěhoval svou sbírku do vhodných prostor rozhodl jsem se ji zpřístupnit případným zájemcům. Stači zavolat, případně poslat mejl a dohodnout se předem. Díky H.

www.manyjak.cz

Manyjak