1

Téma: Festival stavebnic Seva, Mosaic Color, Gecco, RESTA MODEL a Lego v ČR

Zdravím všechny nadšence do stavebnic, her a hraček s historicky zvučnými jmény!

Rád bych Vás pozval na historicky největší festival kostičkových stavebnic, tzv. Kostičkofest v rámci oslavy pátých narozenin projektu Svět kostiček, který se uskuteční od 14. července do 17. září 2019 na Zámeckém návrší v Litomyšli. V prostorách větších než 1.100 m2 se v expozici představí zástupci zvučných značek stavebnic. Z dánské stavebnice Lego bude k vidění v Pivovarském sále největší soukromá sbírka edice Lego Technic v ČR a SR, dále skulptury zvířat, aut a maxifigů v různých měřítkách. Od stavitele Chairudo (Tomáš Kašpařík) z Olomouce lze vidět vlastní tvorbu - model druhého největšího ruského kola na světě a LED diodami osvětlené skulptury osob v životní velikosti.
V budově Jízdárny zámku v Litomyšli se v rámci oslavy 40. let od uvedení na trh na ploše téměř 500 m2 rozprostře největší soukromá sbírka kompletního portfolia modelů z české stavebnice Seva a zároveň má ultimátní vlastní tvorba. Modely zvířat v životní velikosti, společenské deskové a kostkové hry, diorama města, dvou-pohledová budova hasičárny, funkční modely vozidel a pásových bojových vozidel z 1. a 2. sv. války, hlavolamy a mnoho dalších zajímavých exponátů, včetně žhavých novinek továrních setů, které jsem osobně pro výrobce designoval.
Z české stavebnice Mosaic Color představí autor a rekordman Petr Diblík sérii obrazových mozaik a mozaikových QR kódů, z nichž zejména jeden je zapsán v knize rekordů a kuriozit české společnosti Agentura Dobrý den. Méně zvučná, ale kvalitní stavebnic Gecco s desetiletou tradicí na českém trhu nabídne možnost si prohlédnout stavebnicové modely hradů a zámků. Edukativní stavebnice RESTA MODEL nabízí budoucím řemeslům napříč stavebními obory možnost postavit model rodinného domu v měřítku v návaznosti skutečných pracovních procesů od základů po střechu, včetně omítání stěn. Jedná se o první takto podrobně řešenou stavebnici na trhu.
Součástí výstavy jsou dvě prostorné dětské herny s deseti druhy stavebnic, her a skládacích vozidel značek Lego Baby Primo, Lego Duplo, Lego Classic, Lego Bionicle, Seva, Mosaic Maxi, Disco, Blok, Combi Car a Gecco. Na pokladně nstituce bude možnost zakoupit si i nové stavebnice za akční ceny.

Nenechte si ujít fantastickou podívanou s nevyčerpatelným inspiračním zdrojem!


S úctou a pozdravem Peesko.