1

Téma: Oprava bowdenového ovládání.

Dobrý den,jsem v hračkách zatím začátečník a potřeboval bych poradit jak seřídit bowdenové ovládání.Nemáte někdo nějaký typ jak lehce seřídit bowdenové ovládání?Mám domá pár hraček u kterých se kola otáčejí třeba jen na jednu stranu u některých třeba jen rovně a třeba doleva,bowdeny jsou v pořádku jen chtějí seřídit.Předem díky.

2

Re: Oprava bowdenového ovládání.

Zdravím smydys843!!!!

Ono to je zcela individuální.Hlavně si zkontrolujte,zda není lanko v bowdenu zkřížené resp.jestli je bowden rovný,nepolámaný.
Pokud je vše O.K. vemte WD,nebo jiné mazadlo,u obou konců bowdenu se pokuste vstříknout do bowdenu co nejvíc,ono se to pomalu rozchodí.
Pak ještě existuje možnost zkrácení lanka u přední nápravy,ale jen určitých modelů-Autobus ŠD11,Tatra 613,813,Ritmo,Š110R, a to tak,že lanko v místě přehybu ukončeného bužírkou srovnáte,natáhnete a ohnete kousek dál,tudíž bude lanko natažené a kola budou reagovat super...a pořád mazat!!!!!
U jiných starších modelů je to podstatně těžší a ani jsem se to neodvažoval seřizovat,abych to ještě víc nedodělal.
I u těchto modelů se může stát,že to lanko nevydrží a praskne,nevěšte hlavu,klikněte na http://eshop.ceska-hracka.cz  a v sekci náhradní díly si objednejte lanko a dejte nové.

Hodně štěstí.

3

Pozrel som si tu stranku a nevychadzal som z užasu kolko nahradnych dielov tam maju. To su vsetko originaly alebo ta firma ich robi znovu? dakujem.

4

Vše je origo,pán mně i pomohl nějaké hračky opravit.Byl jsem vždy spokojen.
Mohu jen doporučit.

5

Ano, vše na našich stránkách jsou originální díly, pocházející z dob opravny hraček pod v.d. Igra (nyní také zlikvidovaného) a následně provozované soukromé opravny mechanických hraček

Jediný díl, na kterém nyní pracujeme jako na novém, je výroba 3V šedých krytek ovládání - domlouváme s výrobcem novou formu a výrobu tohoto žádaného dílu - věříme, že v průběhu letošního roku se k výrobě opravdu dostaneme.
V případě předběžného zájmu mne můžete kontaktovat na info@ceska-hracka.cz

Děkuji panu Slabému za propagaci wink

Petr Heinzl
ČH